پوکه صنعتی لیکا چیست؟
واژه لیکا از عبارت Light Expanded Clay Aggregate ( دانه رس سبک منبسط شده ) گرفته شده است. در روش تولید این دانهها ابتدا خاک رس به عنوان ماده اولیه سبکدانه ازمعادن خاک رس به واحد فرآوری کارخانه حمل شده، پس از نمونهگیری و کنترل دقیق مواد شیمیایی و حصول اطمینان از نداشتن مواد شیمیایی و آهکی پس از آبدهی به صورت گل رس وارد کوره گردان میشوند.
سبکدانه های لیکا (پوکه صنعتی لیکا) دارای شکل تقریباً گرد و سطح زبر و ناهموارند. رویه میکروسکوپی خارجی دانهها دارای خلل و فرج ریز و قهوهای رنگ است. بخش داخلی دانهها دارای بافت سلولی سیاه رنگ است. پس از مرحله تولید، محصولات به صورت دانهبندی مخلوط ۲۵-۰ میلیمتر وارد سرند شده و به سه رده دانهبندی ۴ – ۰، ۱۰- ۴ و ۲۰- ۱۰ میلی متر تفکیک میشوند.
روش تولید سبکدانه لیکا
سبکدانه ليکا طي 3 مرحله زير توليد میشود:
1) فرآوري اوليه: خاک رس پس از ورود از جعبه تغذيه روي نواري حرکت میکند که يک وزن منبع در مسير آن تعبير شده است. اين وزن منبع مقدار ماده عبور کرده واحدهاي زماني ساعت و
شبانه روز را اندازهگيري مینمايد. معمولاً در اين قسمت يک دستگاه آهن رباي برقي نيز طراحي میگردد که کار اصلي آن قطع حرکت نوار در زمان ورود قطعه آهن همراه با ماده معدني است
زيرا وجود اين قطعات براي ماشين آلات بسيار خطرناک است. مواد اوليه از روي نوار وارد يک نوع آسياب سنگي میشوندکه صفحه زير اين آسياب مشبک استوايي سوراخهايي به قطر 14 تا
18 ميلیمتر دارد. سوراخهاي اين شبکه در هر اندازهاي قابل تنظيم میباشند. در اين آسياب به خاک آب افزوده میشود تابه گل تبديل شود و از سوراخها عبور کند. گل از صفحه زيرين آسياب
به آسياب ديگري که بيشتر يک مخلوط کننده است وارد میشود. آسياب مخلوط کن از 2 محور تشکيل شده است که پرههاي آن با حرکت حلزوني به سمت جلو حرکت میکنند. در اين
آسياب اگر گل داراي رطوبت کافي نباشد، باز هم آب اضافه میشود. در اين مرحله گل در صورت نياز با افزودنیهاي خاصي مخلوط میشود و در مرحله فرآوري اوليه بيشترين زمان عمل آوري
گل در اين آسياب صورت میگيرد که روند کندي دارد. اين کندي حرکت باعث میشود تا گل کاملاً آب جذب نمايد و ورز داده شود تا حالتي يکنواخت پيدا کند. گل به صورت ورقههاي نازک از
آسياب غلتکي خارج میگردد.
2) مرحله خشک کردن: خشک کردن به مجموعه مراحلي گفته میشود که بين 2 مرحله فرآوري و پخت انجام میگيرد. در اين مرحله، گل با حرکت در کوره خشک کن به تدريج خشک مي
گردد و تبديل به گندوله میشود.
3) مرحله پخت: در اين مرحله دانههاي خشک شده(گندولهها) در معرض حرارت قرار میگيرند که در اين قسمت سير صعودي حرارت تقريباً ناگهاني میباشد. حرارت در کوره خشک کن از
حرارت طبيعي (c200) در مدت تقريبي 2 ساعت به حدود 400 درجه سانتیگراد میرسد و در دومين مرحله از cº400 به cº1200 افزايش میيابد. افزايش ناگهاني حرارت ماده را تا مرز ذوب
میرساند و در همين حال کليه مواد سوختني سعي در خروج از محيط دارند. اما به دليل ماهيت رس که در آن اتصال ذرات به هم شديد است، فشار گازهاي حاصل ايجاد جباب مینمايد و
محيط متخلخلي بوجود میآورد و به اين صورت سبکدانه توليد میگردد. محصول پس از مرحله پخت توسط نوار نقاله وارد خنک کن میشود.
هر 10 کیسه 1 متر مکعب
2️⃣وزن هر کیسه حدود 35 کیلو گرم
3️⃣ حجم کیسه 100 لیتر معادل 0.1 مترمکعب
4️⃣ سایز دانه بندی : 0.1 - 25 میلیمتر
5️⃣ تعداد بارگیری در نیسان 50-60 کیسه ، خاور 100 کیسه ، کامیون تک 250 کیسه ، کامیون جفت 400 کیسه ، تریلی 700 کیسه